Herfst

Tijd voor Eindhoven om zijn glorieuze kleuren te laten zien in alle bomen die onze stad sieren. Deze foto is in mijn winkel als u het als kunst aan de muur wilt gebruiken.

LET OP: mijn excuses als de volgende vertaling door Google niet correct is in het Nederlands.

14890532_10209689899516234_1592080310615822778_o

Fotograferen van herfstfoto’s

De herfst is misschien wel het meest fotogenieke seizoen van het jaar. Het beschikt over mistige ochtenden, vurige zonsondergangen en rijke sinaasappels en rood in de bomen voordat de bladeren vallen en het landschap bedekken. Later in het seizoen zie je dauwdruppels op het kreupelhout en de eerste nachtvorst als we ons verplaatsen naar oktober en november.

Mogelijkheden om herfstfoto’s te maken zijn vaak vluchtig, omdat een verandering van het weer ertoe kan leiden dat de bladeren binnen enkele dagen vallen en, als de dagen korter worden, de tijd die je hebt om te fotograferen bij daglicht beperkt is, met regenpartijen die je scheuten bederven .

Maar met een beetje geduld en een goede planning kun je prachtige herfstfoto’s maken die al je moeite de moeite waard maken.

Ik neem je mee op manieren om je herfstschietmogelijkheden te maximaliseren en het beste uit het seizoen te halen.

Herfstfoto’s: Herfstkleuren vastleggen

Het meest opvallende facet van herfstfoto’s is de onderscheidende kleur: de rijke warme tonen en het bereik van bruin, rood en oranje.

Deze overvloed aan warme tonen kan grote schade toebrengen aan automatische witbalanssystemen en op dezelfde manier als zonsondergangen kan het er uiteindelijk te koel afgezwakt uitzien. Daarom is het belangrijk om de vooringestelde Sunny-witbalans te gebruiken, vooral als u opnamen maakt in JPEG – aangezien Raw-bestanden eenvoudig kunnen worden gecorrigeerd tijdens de verwerking.

Om de rijkdom van de kleuren te vergroten, kunt u ook de bewolkte preset selecteren of de kleurtemperatuur verhogen bij het verwerken van uw Raw-bestanden.

Herfstfoto’s: locaties

Omdat in de meeste herfstopnamen de veranderende kleur van bladeren de belangrijkste nadruk ligt, loont het om een ​​locatie te vinden die niet alleen een overvloed aan bomen heeft, maar ook een hele reeks verschillende planten om een ​​breed scala aan tonen in uw afbeelding te creëren, van groen tot groen. bruin en rood.

Verschillende soorten bomen zullen anders en op verschillende tijden van kleur veranderen, terwijl anderen hun volle groen het hele jaar door zullen behouden en een breed spectrum zullen geven in uw scène.

Afgezien van zwaar beboste gebieden is het ook de moeite waard om meer stedelijke of residentiële gebieden met bomen te bekijken, of lokale parken die u ook mensen in uw scène zullen bieden.

Hoe te schieten Herfst foto’s: gouden uur nevel

De daglichtuur begint snel af te nemen naarmate de herfst vordert, dus je moet ervoor zorgen dat je timing goed is.

De kortere dagen kunnen echt helpen, omdat ze op tijd opstaan ​​voor het ochtendlicht en uitblijven voor zonsondergang, een veel minder zware onderneming. Dit zijn de beste tijden voor fotografie op elk moment van het jaar, maar vooral in oktober en november bieden ze een indrukwekkender potentieel.

Vroege ochtendmist komt vaker voor en dit kan helpen om een ​​geweldige sfeer te creëren voor uw afbeeldingen als de zon erdoorheen komt. ‘S Avonds kunnen zonsondergangen uw afbeelding nog meer verwarmen om de roodheid aan te vullen.

Het ‘gouden uur’ verwijst naar de optimale tijd voor fotografie die optreedt bij het aanbreken van de dag en in de schemering wanneer de zon in de lucht oplicht en vaak nog steeds achter de horizon is verborgen en een zacht, warm licht geeft.

 

Leave a Reply