Voedselfotografie

LET OP: mijn excuses als de volgende vertaling door Google niet correct is in het Nederlands.

Tips voor het maken van geweldige voedselfoto’s

Het draait allemaal om het licht! Mijn beste tip voor beginners is om je bewust te worden van de intensiteit van het licht en hoe het het voedsel raakt, en leren om dienovereenkomstig aan te passen. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan.

Maak foto’s onder natuurlijk licht. Gebruik geen overheadverlichting of lampen of uw ingebouwde flitser. Ooit!

Loop rond om de beste lichtbron te vinden. Voel je niet beperkt tot het maken van foto’s in je keuken. Misschien is het licht ‘s ochtends het beste in je slaapkamer en in de middag in je woonkamer.
Probeer foto’s vanuit verschillende hoeken te maken. Sommige gerechten zien er beter uit van boven (zoals pizza) of van de zijkant (hamburgers), of in een hoek van 45 graden (drankjes). Probeer over het bord te bewegen en foto’s onder verschillende hoeken te maken, zodat je later je favoriet kunt kiezen.
Minimaliseer rommel. Als die lepel, servet of drukke achtergrond niet bijdraagt ​​aan de foto, doet dit afbreuk aan de foto. Focus op wat het belangrijkst is, maar zoom niet zo dichtbij in dat kijkers niet kunnen zeggen wat het eten is.

Problemen met algemene voedselfotografie oplossen

Ben je gefrustreerd over hoe je voedselfoto’s eruit komen te zien? Lees verder voor mogelijke oplossingen.

Je foto’s zijn wazig. Wazige foto’s worden veroorzaakt door cameratrilling. Oplossingen zijn:

1) houd je camera stabiel (gemakkelijker gezegd dan gedaan),

2) gebruik een statief met een afstandsbediening zodat je camera volledig stil blijft terwijl je aan het fotograferen bent,

3) gebruik een snellere sluitertijd, waarvoor je je diafragma en / of verplaatsen naar een gebied met meer licht, of

4) verhoog uw ISO om de benodigde hoeveelheid licht te verminderen (dit zal de beeldkwaliteit echter verminderen).

Je kleuren zijn niet levensecht. Wanneer u uw foto’s bewerkt en uw bord eten er erg blauw, geel, roze of groen uitziet, gebruikt u de witbalanshulpmiddelen van uw software om het te verhelpen! Kleuren komen tot leven wanneer de witbalans correct is ingesteld. Als u opnamen maakt in RAW-indeling, kunt u de kleurbalans later gemakkelijker aanpassen.

Je foto’s “knallen” gewoon niet zoals professionele voedselfoto’s. Ervaren food-fotografen gebruiken lenzen waarmee ze hun scherptediepte kunnen verkleinen om het onderwerp van de foto te markeren. Vervolgens gebruiken ze fotosoftware om het contrast, de niveaus en de scherpte van hun foto’s te tweaken. Soms kunnen een paar kleine bewerkingen echt een foto maken.

Lees verder voor relatief goedkope aanbevelingen voor lenzen en software die u kunnen helpen deze problemen op te lossen en geweldige foto’s van voedingsmiddelen te maken.

Leave a Reply